TUROB XXIII. OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ…YENİ BAŞKAN MÜBERRA ERESİN…

0
10

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) 23. Olağan Genel Kurul Toplantısında birliğin ilk kadın yönetim kurulu başkanı MÜBERRA ERESİN oldu…

Eresin, yaklaşık 48 yılı geride bırakan birliğin ilk kadın başkanı oldu.

TÜROB’un 23. Olağan Genel Kurul Toplantısı, Hilton İstanbul Bosphorus Hotel’de gerçekleştirildi. Genel kurulun açılış konuşmasını gerçekleştiren TÜROB’un 2004’ten beri başkanlığı üslenen Timur Bayındır, Türk turizminin geleceğinden ümitli olduklarını, bu yıl doluluk oranlarında ve fiyatlarda yüzde 10-12 artış beklediklerini söyledi.

Birliğin Türk turizmine kayıtsız şartsız hizmet eden güçlü bir STK olarak bugünlere ulaştığını aktaran Bayındır, nitelikli otel ve turizm işletmelerine sahip olduklarını anlattı.

Bayındır, TÜROB’un şu anda 14 temsilciliği ile tüm Türkiye’de faaliyet gösterdiğini kaydederek, birliğin faaliyetlerini güçlenerek sürdüreceğini aktardı.

Genel kurulda geçmiş dönem faaliyetlerinin anlatıldığı geniş sunumdan sonra gerçekleştirilen seçimle birliğin yeni yönetim kurulu belirlendi.

48 YILI GERİDE BIRAKAN BİRLİĞİN İLK KADIN BAŞKANI

TÜROB Başkanlığı görevine önceki dönem başkan yardımcılığı yapan Müberra Eresin seçildi. Eresin Turizm AŞ Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Eresin Hotels Genel Müdürü Eresin, yaklaşık yarım asrı geride bırakan birliğin ilk kadın başkanı oldu.

Tek listeyle gidilen seçimde, oylama sonucunda TÜROB’un yeni yönetim ve denetim kurulları da şekillendi. Armin Zerunyan (Hilton Türkiye), Hediye Güral Gür (NG Otelleri) ve Taner Yallagöz (Yaşmak Otelleri) başkan yardımcılıklarına getirildi. TÜROB Genel Müdürü İsmail Taşdemir de profesyonel genel sekreter olarak atandı.

Eresin, seçim sonrası yaptığı teşekkür konuşmasında, TÜROB gibi köklü bir kurumda başkanlık koltuğuna oturmaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirterek, “Turizm sektörü ve kamu iş birliğinde Türk turizmini daha da ileri taşıyabilmek için el birliğiyle çalışacağız.” dedi.

14 YILDIR TUROB BAŞKANLIĞINI YÜRÜTEN TİMUR BAYINDIR;

Başkanlık koltuğunu devreden Timur Bayındır, “Bundan tam 48 yıl önce, saygıdeğer kurucularımız Birliğimizin bugünlere başarı ile ulaşacağından emin bir şekilde yola çıktı. Bizler de TÜROB’u, Türk turizmine kayıtsız şartsız hizmet eden güçlü bir sektör olarak bugünlere taşımanın mutluluğu içerisindeyiz. TÜROB kurulduğu ilk günden itibaren, birlikte hareket etmenin bilincinde olan, nitelikli otel ve turizm işletmelerinin üye olduğu, Türkiye turizminin dinamik, kapsayıcı ve köklü sivil toplum örgütüdür. Türk turizminin rekabet gücünü artıran ve bu gücü sürdürülebilir hale getirmek için çalışan paydaşlardan biri olarak, şu an 14 temsilciliğimiz ile tüm Türkiye’de faaliyet göstermekte olan Birliğimiz güçlenmeye devam edecektir” dedi.

TÜROB’un yeni Başkanı Müberra Eresin de, TÜROB gibi köklü bir kurumda başkanlık koltuğuna oturmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Eresin, hem turizm sektörü hem kamu ile işbirliği içinde Türk turizmini daha da ileri taşıyabilmek için elbirliğiyle çalışacaklarını kaydetti.

TÜROB’un Yeni Yönetim Kurulu

Müberra Eresin (Başkan)  – Eresin Otelleri/Eresin Turizm

Armin Zerunyan (Başkan Yardımcsı) – Hilton Türkiye

Hediye Güral Gür (Başkan Yardımcısı) – NG Otelleri